Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
762
0

ПЕРЕДЕРІЙ: «Зважуємося щодня»

Два роки тому подарунком під Новий рік гімнастці Вірі Передерій було запрошення до Школи Дерюгіних

На відміну від багатьох своїх подруг по команді, Віра ніколи не прагнула потрапити до відомої гімнастичної школи: спортом вихованка Ольги Кравченко займалась лише заради розвитку і власного задоволення.

Однак від подарунків долі в особі Альбіни Дерюгіної відмовлятися не прийнято. Тепер все життя Віри тече згідно з гімнастичним розкладом. Що далі у ньому? Олімпіада в Пекіні, де львів’янка представлятиме Україну в групових вправах.

- Олімпійську композицію з обручами та булавами ви вже вивчили...
- Так, вправи виконуватимемо під саундтрек з фільму Оксани Байрак «Аврора». Ми «захворіли» цією музикою ще тоді, коли Ірина Дерюгіна ставила вправи з обручем для Ані Безсонової. Згодом, скомпонувавши інші уривки саундтреку, випустили у світ свою «Аврору». Ми чули багато компліментів щодо цієї композиції: навіть судді підходили до нас і казали про красу музики, органічність рухів, позитивне загальне враження. А над вправами зі скакалками, що демонструватимемо в Пекіні, лише почали працювати. Нову композицію будемо виконувати під класичну музику.

- Перші тижні навчання у Школі Дерюгіних ти жила у роздягальні…
- Цього, мабуть, ніколи не забуду. Спали ми ще з однією новоприбулою львів’янкою Валею Головіною на диванах, що страшенно скрипіли. Найдивовижніші відчуття були вранці: дівчата приходять на тренування, а ми прибираємо постіль, чистимо зуби... Тепер я з двома дівчатами живу в гуртожитку Національного університету фізичного виховання і спорту. Не доводиться сумувати: заняття та тренування ні на що не залишають часу.

- Це нічого, що у вас сувора дієта?
- У нас своя філософія: можна все, що завгодно, але потрошку (сміється. – Авт.). Ми намагаємося не розповідати про це Альбіні Миколаївні, однак, дам руку на відсіч, вона все чудово знає.

- Колись у Аліни Кабаєвої на перше, друге і десерт була одна склянка води...
- Є й така дієта. Однак ми не вдаємося до таких крайнощів. Якщо потрібно скинути вагу – відмовляємося від вечері.

- Це правда, що кожне тренування починається зі зважування?
- Ми зважуємося щодня після хореографії. Тому, якщо ввечері дозволила собі поласувати чимось смачненьким, на хореографії потрібно попрацювати за двох. Взагалі, кожна гімнастка знає особливості свого організму: одна може їсти багато і при цьому не набирати ваги. Іншій же завадять навіть кілька ковтків води. Наскільки важко підтримувати потрібну вагу, суди сама: при зрості 172 см я повинна важити не більше 49 кг.

- Твій тато був категорично проти того, щоб ти їхала тренуватися до Києва. Як тобі вдалося переконати його?
- Коли ми вперше приїхали до школи на тиждень, лишень подивитися та показати себе, мій тато справді був проти того, щоб я залишилась там. Щовечора ми розмовляли на цю тему. Ми з мамою переконували його, що такий шанс трапляється раз у житті, тому варто спробувати... Пізніше, спостерігаючи за нашими виступами на Кубку Дерюгіних, він уболівав та хвилювався за нас чи не найбільше з присутніх у Палаці спорту.

- Як у школі вас прийняли старші гімнастки?
- Я прийшла відразу до старшої групи, і дівчата поставились до мене як до рівної. Проблем зі спілкуванням не було, хоча дружби у школі також не заведеш - не та атмосфера... Аня Безсонова, Наталка Годунко - кумири, з якими сьогодні ми тренуємося поруч. Незважаючи на те, що вони суперниці, Аня і Наталя палко підтримують одна одну. У них немає навіть натяку на зірковість.

- Кого з тренерів більше любите – Альбіну чи Ірину Дерюгіних?
- Ставимося до них з однаковою повагою. Деколи буває дуже важко, і на допомогу приходить Ірина Іванівна, а деколи непохитна Альбіна Миколаївна виказує розуміння наших проблем, і тоді можна їй розповісти про свої негаразди та поплакатись у жилетку.

Високий Замок

ПРОСПОРТ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.