Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
741
0

Півукола до Пекіна

Українські «мушкетери» похвалилися здобутками 2007 року й продовжують боротися за олімпійські ліцензії–2008

Рік, що минає, видався для українських д’Артаньянів доволі успішним. Із жодного престижного турніру вони не поверталися з порожніми руками — і дорослі, і юніори відзначалися в особистих та командних першостях. Проте медалі ще не гарантують представництво на Олімпійських іграх — головному старті наступного року. Відбіркові турніри до Пекіна тривають з травня 2007–го по травень 2008–го, де нараховуються залікові очки. За підсумками цього рейтингу й видадуть ліцензії.

Упритул до путівки на Ігри наблизилася жіноча команда шаблісток — віце–чемпіонок світу–2007. «Аби отримати олімпійську перепустку, дівчатам потрібно просто «не завалити» наступні старти. Головну частину роботи вони вже виконали», — констатував на прес–конференції президент Федерації фехтування Сергій Міщенко.

Задоволений здобутками нинішнього року і головний тренер збірної України Вадим Гутцайт. «Нарешті здобули нагороди рапіристи — Ольга Лелейко стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи, а Андрій Погребняк переміг на етапі Кубка світу. Стратегічним нашим завданням залишається завоювання ліцензій для чоловічих команд шаблістів і шпажистів», — визначив подальші орієнтири фахівець.

Самі ж фехтувальники не сумніваються, що виконають поставлене перед ними завдання. Для цього нашим чоловікам на наступних етапах Кубка світу (у Кувейті, Катарі й Італії) треба потрапляти до трійки кращих. «Шансів немає в тих, хто не вірить. Ми ж віримо, що виступатимемо на Олімпійських іграх і будемо боротися там за найвищий результат», — каже лідер українських шаблістів Володимир Лукашенко.

Загалом українці можуть розраховувати максимум на шість пекінських перепусток. Три командних (жіноча шабля і чоловічі шабля та шпага) та три особистих (жіночі шпага — Яна Шемякіна й рапіра — Ольга Лелейко) та чоловіча рапіра — Андрій Погребняк.

Згадали фехтувальники й про чемпіонат Європи, який у липні 2008 року відбудеться в київському Палаці спорту. Кошторис проведення чемпіонату становить 9 млн. гривень. За словами директора департаменту спорту Ніни Уманець, нині вже ведеться організаційна робота, аби першість відбулася на найвищому рівні. Зазначимо, що в історії незалежної України це третій чемпіонат Європи з олімпійських видів спорту. У 2004–му Київ приймав представників художньої гімнастики й важкої атлетики.

Олена ТАРАНЕНКО

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ничейная серия. Музычук в 10-м туре разошлась миром с экс-украинкой
Другие виды | 16 апреля 2024, 10:47 0
Ничейная серия. Музычук в 10-м туре разошлась миром с экс-украинкой

В 10 партиях Анна 8 раз подписала мирное соглашение и потерпела 2 поражения

Минай – Динамо 1:3. Триумф киевлян в перенесенном матче. Видео голов, обзор
Футбол | 17 апреля 2024, 18:16 6
Минай – Динамо 1:3. Триумф киевлян в перенесенном матче. Видео голов, обзор

Смотрите самые интересные моменты перенесенного матча 16-го тура УПЛ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.