Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1300
0

ГАЦЬКО-ФЕДУНОВА: «Потрапила на чемпіонат світу без нормативу»

Рекордсменка України, яка провалила кваліфікацію, прокоментувала невдалі виступи протягом сезону

ГАЦЬКО-ФЕДУНОВА: «Потрапила на чемпіонат світу без нормативу»
Getty Images. Ганна Гацько-Федусова
Участь Ганни Гацько-Федусової на чемпіонаті світу була під питанням. Норматив вона не виконала, проте потрапила до складу учасниць за системою добору ІААФ.
 
В останні роки рекордсменка України з метання списа була далека від своїх найкращих результатів. На жаль, не був винятком і чемпіонат світу. У Лондоні Гацько-Федусова виконала лише одну результативну спробу – на 51,90 м.
 
Зараз у кар’єрі Ганни відбуваються певні зміни. І разом з ними, сподіваємося відбудеться і повернення та перевершення її найкращих результатів.
 
- Сезон зовсім невдалий. У мене відбулися зміни: у середині сезону я змінила тренера. З Сергієм Павловичем Шурхалом у мене залишилися дуже хороші стосунки. Він багато в мене вклав, саме з ним я досягла своїх поки що своїх найкращих результатів. Я дуже поважаю цю людину і безмежно вдячна йому за все, що він для мене зробив. Але обставини склалися так, що я змінила тренера. Зараз працюю з В’ячеславом Римком.
 
Зараз у мене нові вказівки, нова техніка. Складно швидко перелаштуватися. При зміні тренера потрібно мінімум півроку-рік, щоб звикнути. З наступного сезону почну працювати вже чітко по цій методиці. Думаю, все стане на свої місця. Я знаю свої здібності і можливості, результати попередніх років це показують. Я всіляко намагатимуся повернутися на той рівень.
 
За великим рахунком, я потрапила на чемпіонат світу завдяки щасливому випадку. Я пройшла за рейтингом, без нормативу, 32-ю з 32 учасниць. Можна було передбачити, що буде такий виступ. Але не думала, що буде настільки низький результат. Якщо чесно, вже хочеться чогось нового. Зараз потрібно працювати і напрацьовувати.
 
- У перші місяці роботи з новим тренером, які зміни можете відмітити?
 Є технічні зміни, і на тренуваннях це дуже навіть помітно. Але на змаганнях голова ще відключається, старе змішується з новим. Є багато вказівок, і поки біжиш, думаєш не про те, як викинути спис, а як що і де правильно все зробити. І поки приходиш до фіналу, вже потрібно викидати спис, а в голові: «Що потрібно зробити?».
 
Нагадаємо, Ганна Гацько-Федусова зайняла останнє (16) місце в кваліфікації групи А в Лондоні і не змогла вийти в фінал чемпіонату світу.
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 1
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела пятерых соперниц

Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем
Футбол | 25 апреля 2024, 20:28 66
Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем

Оба поединка с одесситами «горняки» сыграют в Киеве

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.