Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Санный спорт
|
926
0

ВОРОПАЄВ:«В'їхали в Новий рік без канікул»

Інтерв'ю зі старшим тренером збірної України із санного спорту

Грудневе інтерв'ю «на валізах» старший тренер збірної України з санного спорту Ігор Воропаєв дати не встиг. Мабуть, це я з дзвінком спізнився. Довелося телефонувати вже після свят до Німеччини.

— Ми в'їхали в Новий рік без канікул, — розповів наставник. — Адже ще 28 грудня прибули двома мікроавтобусами- в німецький Кенігзес, де провели короткий збір перед п'ятим етапом Кубка світу. А конкретно, першого числа розпочали офіційні тренувальні заїзди, щоби четвертого взяти старт.

— І скільки часу перебуваєте в отаких мандрах, що ніколи й домашню ялинку встановити?
— Та, вважайте, кочуємо з листопада. Хоча федерація за підтримки НОК закуповує потроху, образно кажучи, реманент (а «КБ Папірового» цю техніку доводить до пуття), але ж спуски здійснювати можемо тільки за кордоном. Правда, перед нинішнім виїздом коротка побивка в сімейному колі нам перепала. Більше похвалитися здобутками перед друзями могла Наталія Якушенко, яка у Вінтербергу стала п'ятою, в Іглсі — шостою.

— Про Кенігзес вона також згадуватиме охоче?
— Чому б і ні: п'ятий результат — ознака стабільності. Й не вважаю, що переможниця етапу Тетяна Хюфнер із Німеччини так уже переважає Наталку.

— А не так давно перестрів у трійці протоколу на одному із сайтів прізвище Лудан...
— Найімовірніше це програма «Кубка націй», де Ліля справді серед найкращих, проте, по суті, це щоразу відбір до елітного кубка, якщо певний учасник не входить у поточну квоту «десяти» (у жінок) чи «восьми» (для двійок чоловічих). До речі, за сумою етапів Лудан дванадцята, ну а в Якушенко — тверда шоста позиція. Аналогічна доля й для таких тандемів, як Андрій Кісь/Юрій Гайдук, які в загальному реєстрі все ж входять до топ-двадцятки, а також Олег Жеребецький/Роман Язвінський. Фаворити не бажають посуватися. Приміром, четвірку німкень не можуть розтягнути й американки.

— Головний тренер Валентин Натровий, якось говорив мені, що всі західні збірні возять цілу роту обслуги...
— Валентин Семенович, а також Володимир Вахрушев і я — ось весь виїзний штаб. Після завершення етапу наш львівський колега узяв Марину Галайджян і двійку Тарас Сеньків/Роман Захарків «в оберемок», щоб майнути додому, а далі вирушити повним складом «молодіжки» на юніорську світову першість до Лейк Плесіда (США). Ну а дорослі залишилися, аби наприкінці цього тижня виступити на чемпіонаті Європи в Туріні.

— І все ж, на який сюрприз Діда Мороза очікуєте на Старий Новий рік?
— На фарт перед Євро-2008 маємо примірити нові комбінезони, виготовлені провідними австрійськими модельєрами. От би й до чемпіонату світу в Обергофі підійти у всеозброєнні, тоді формула «Головне, аби костюмчик сидів» набуде необхідного звучання за всіма законами аеродинаміки...


Євген КАРЕЛЬСЬКИЙ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 85
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 08:01 1
Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля «Реал» Мадрид обыграл «Барселону» со счетом 3:2

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.