Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
723
0

«Четвертим будеш? – «А що вдієш?..»

Невтішний результат вітчизняного ватерпола

Жодного очка не поталанило набрати українським збірним на грудневому кваліфайн-раунді до ЧЄ-2008. Але варто зауважити, що це не самостійні перегони «молодших», а сукупні міні-туркіри, де приблизно дві третини учасників — завсідники дивізіону «А», яким треба підтверджувати повноваження. Шансів прорвати їхню своєрідну кругову поруку — обмаль.

Єдиний матч, у якому «синьо-жовті» були близькими до позитивних цифр, то суперечка жіночих команд Великої Британії та України в Гамбурзі. Цікавою є розшифровка по періодах — 1:1, 0:0, 1:2, 3:0. Отже, довгий час підопічним Миколи Слюсаренка та Михайла Лебедєва вдавалося диктувати умови. На жаль, не отримали продовження гол Анастасії Котової та два — Анни Гекової (обидві — з «Харків'янки-2»), які дозволили було нашим вести в рахунку перед заключною чвертю — 3:2. Посипалися вилучення (загалом за матч: у суперниць — З, у наших ватерполісток — 9). Одне слово, українки випірнули ні з чим — 3:5.

Невтішними виявилися для них також зустрічі з господарками — 4:14 та гречанками — 5:20. Отже, з цього квартету пішли нагору Греція — 9 очок та Німеччина — 6 (матч між ними — 16:9). З іншого «осередку», який змагався в Амстердамі, путівки отримали Нідерланди та Франція. Фінал чемпіонату континенту прийме 4-13 липня іспанська Малага.

У чоловіків тільки господар однієї відбіркової групи залишився без ліцензії. У Монпельє третіми фінішували французи (4 очки), пропустивши поперед себе Німеччину (7) та Словаччину (6).

Усім цим збірним відчутно програла українська команда, відповідно 5:19, 5:15 та 5:23. Слабкою втіхою є те, що четвертий рядок з аналогічним «бубликом» перепав у Скоп'е і нашим сусідам білорусам. Звідти на Піренеї вирушили Росія з Македонією, а басейн Дубровника став фартовим для Хорватії та Чорногорії. Тепер є сенс зважено — без «полювання на лисиць» — розібратися, що й як. Адже ми нікуди не вилетіли, а продовжимо тягти плуга всередині європейського дивізіону «В». Наразі це межа для країни, де нормальних тренувальних умов немає в більшості команд майстрів, починаючи зі столиці.


Микола ГЕОРГІЄВ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.