Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 07 октября 2017, 21:25
4768
2

Відбувся Відкритий чемпіонат України з алтимату

Нові чемпіони, нові досягнення

| Обновлено 07 октября 2017, 21:25
4768
2
Відбувся Відкритий чемпіонат України з алтимату
УФЛД, Микола Абдурашидов
23-24 вересня 2017 року в Києві пройшов Відкритий чемпіонат України з алтимату (на траві) (надалі – ВЧУ), у якому взяли участь 4 жіночих та 8 чоловічих команд з Івано-Франківська, Запоріжжя, Львова, Києва, Одеси, Харкова, а також Мінська.
 
Ще до початку турніру відкритими залишались кілька запитань: чи зможе «Nova» вперше відстояти титул чемпіона? Чи зможуть «Gigolo» нарешті завоювати десяте чемпіонство? Чи зможуть інші команди втрутитись у суперечку столичних команд? Чи буде дощ?
Прогноз погоди настільки впевнено і з настільки високою ймовірністю обіцяв дощ, що ніяким сюрпризом не став. Та грі, якщо чесно, погода не так вже й сильно заважала. Навпаки: змушувала спортсменів рухатись ще інтенсивніше. Тому на полях завжди було спекотно!
 
Жіночий дивізіон
 
 
Груповий етап впевнено пройшли дві київські команди – «Дикі кралі» та «Gamble», які, зрештою, і зустрілися в головному матчі, який видався багатим на боротьбу, неймовірні лей-аути та кидки. Дівчата з молодої команди «Gamble», програвши гру на груповому етапі, хотіли виправитись у фіналі. І як же близько вони були до заповітної перемоги! Уявіть собі розчарування дівчат, які вигравали всю гру, мали багато шансів і можливостей, щоб завершити гру на свою користь, але в кінці кінців програли - 10-11. Та це абсолютно не применшує заслуги «краль», які до кінця не здавались і, буквально, вигризли для себе чергове чемпіонство. Дещо підсолодив присмак поразки «Gamble»у фіналі приз за Дух Гри, який дівчата вибороли вперше для себе.
 
 
 
 
Чоловічий дивізіон
 
На високому рівні пройшла груповий етап київська команда «Nova» - один із фаворитів чемпіонату, і з трьома перемогами в трьох іграх впевнено вийшла до півфіналу з першого місця у своїй групі. Іншим учасником півфіналу від групи «А» стала збірна Львова. А от у групі «Б» до останньої хвилини не було зрозуміло, які команди вийдуть до півфіналу, а які змагатимуться за нижчі місця. Так, у трьох команд: «Gigolo», збірної Мінська та «Орди» (збірної Івано-Франківська) - було по 2 перемоги та 1 поразці при абсолютно ідентичній різниці голів. А тому учасники півфіналу від групи «Б» визначались за додатковими показниками – загальною різницею забитих і пропущених голів у всіх іграх. Не пощастило франківчанам, які, хай і продемонструвавши потужну гру, були змушені брати участь у «втішному» турнірі за п’яте місце.
 
 
Далі було ще цікавіше, бо уже в півфіналі зустрілись незмінні фіналісти останніх п’яти чемпіонатів – київські «Nova» та «Gigolo». І команди не розчарували, подарувавши глядачам запеклий, цікавий та напружений (хоча й не надто результативний) матч. «Gigolo» краще почали: зробили 3 «брейки*» підряд – і повели 3-0. Та «Nova» не здавалась і потрохи скорочувала відставання, а наприкінці взагалі вийшла вперед 8-9. Причому час гри якраз закінчився і перемагала б команда, що першою заб’є 10 голів. У наступному розіграші «Gigolo» впевнено забили з атаки - 9-9, але у «Nova» все одно зберігалась перевага своєї атаки. Забивають - перемагають. Але багаторазові чемпіони спочатку прекрасно відзахищались, перехопили диск та після тайм-ауту таки забили переможний гол і вийшли до фіналу.
 
 
Не менш захопливим і напруженим вийшов і інший півфінал у чоловіків. Там львів’яни впевнено вели з перевагою у 3 голи і були вже однією ногою у фіналі. Та гості з Мінська зібрались і змогли спочатку зрівняти рахунок (8-8), а потім і дотиснути суперника на юніверс розіграші (universe point**). Це означало, що «Gigolo» та «Мінськ» зіграють між собою вдруге за два дні.
 
На відміну від першої гри, у фіналі «Gigolo» з самого початку заграли активніше, що дозволило їм зробити кілька «брейків». Далі йшла досить рівна гра, і команди заносили свої диски в зону. Як не старались білоруси наздогнати киян, а різниця в 1-2 голи зберігалась aж до кінця гри, зафіксувавши рахунок 17-15 на користь «Gigolo», які й стали чемпіонами України, вдесяте!
 
Остаточні результати ВЧУ-2017
Чоловічий дивізіон:
1. Gigolo
2. Minsk
3. Nova
4. Lviv
5. ORDA
6. F1
7. Fusion
8. Fireplay
 
Дух Гри: Fusion
MVP: Нікіта Кальчицький (Minsk)
Жіночий дивізіон:
1. Dyki Krali
2. Gamble
3. Madcaps
4. Re:mix
 
Дух Игры: Gamble
MVP: Анастасия Мельник (Madcaps)
 
 
 
 
 
Більше інформації про ВЧУ-2017 - ТУТ.

Більше фото: ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ

* "Брейк" (анг. break) - гол, забитий командою, що починає розіграш (поінт) в захисті

** "Юніверс" (анг. Universe Point) - останній розіграш (поінт) гри: хто забив - той переміг.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную
Футбол | 18 марта 2024, 15:43 8
За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную

Эмиль Мустафаев может впервые сыграть за национальную команду Азербайджана

ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола
Футбол | 18 марта 2024, 13:45 2
ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола

Жуткий удар по воробьям стал объектом троллинга в соцсетях

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.