Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Санный спорт
|
720
0

Сюрпризу, на жаль, не дочекалися...

Чемпіонат Європи із санного спорту відкрив п’ятий десяток континентальних форумів

Як і два роки тому під час Білої Олімпіади, одна з найскладніших та найпримхливіших трас світу не принесла успіху лідеру української збірної Наталії Якушенко.

Перший спуск киянка відпрацювала блискуче: показавши четвертий час на старті, вона філігранно пройшла всі віражі та закріпилась на третьому місці, поступившись лише найбільш титулованій санкарці світу німкені Сілке Краусхаар-Пілах (0,056) та юній надії німецької збірної Наталі Гайсенберг. Однак після цього успіху, коли нагорода європейського ґатунку була такою близькою, нерви Якушенко не витримали: не найкраще стартувавши, вона втрачала швидкість на кожному відрізку, показавши у другому спуску лише 19-й, передостанній результат. У підсумку Наталія Якушенко, яка неодноразово доводила, що непереможні німкені їй цілком по зубах, посіла 14-те місце – величезний крок назад порівняно з успіхом минулого чемпіонату (четверта позиція). Стабільний середнячок Лілія Лудан, якій досвіду також не позичати, перекроїла 12-й та 8-й результати у двох спусках на дев’яте місце.А чемпіонкою Європи вперше і доволі несподівано стала 19-річна Наталі Гайсенберг, яка «привезла» своїй титулованій подрузі по команді Краусхаар-Пілах 0,160 сек. Неприємний сюрприз німкеням, котрі звикли розігрувати усі нагороди, перетворюючи чемпіонати світу та Європи на першість «фатеркенду», приготувала австрійка Вероніка Хальдер. Вона посунула з п’єдесталу пошани чемпіонку світу Таню Хюфнер і стала володаркою «бронзи».

Неконкурентоспроможними у змаганнях двійок виявилися лідери синьо-жовтої збірної Андрій Кісь/Юрій Гайдук. Львів’яни не змогли піднятися вище 14-го місця. У цьому виді програми тріумфували італійці Крістіан Оберштольц/Патрік Грубер. У перегонах чоловіків повноваження чемпіона склав росіянин Альберт Демченко, який поступився господарю траси, дворазовому олімпійському чемпіону Арміну Цоггелеру на прізвисько Каннібал.

Олена САДОВНИК

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.