Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
2547
0

Владислав МАЗУР: «Думали, що на зборі буде добре, але щоб настільки!»

Український стрибун підбив підсумки сезону та поділився планами на майбутнє

Владислав МАЗУР: «Думали, що на зборі буде добре, але щоб настільки!»
ФЛАУ. Владислав Мазур
Для молодого стрибуна у довжину Владислава Мазура минулий сезон став найуспішнішим у кар’єрі. Він переміг на молодіжному чемпіонаті Європи і вже почав звикати до стрибків за позначку восьми метрів. Багато вболівальників і не лише почали називати його досить надійним атлетом і справжнім бійцем. Мазур був близьким до участі і в дорослому чемпіонаті світу, був у листі очікування, але щоб потрапити у Лондон за системою добору його разу результату все ж трішки не вистачило. Проте цей факт лише мотивував спортсмена.
 
Цього року у Мазура є нова мета – відібратися на чемпіонат Європи у Берліні, а якщо все складеться, то виступити ще й на чемпіонаті світу у приміщенні, який у березні прийматиме Бірмінгем. А домашня і майже сімейна атмосфера, яка панує у групі його тренера Ігоря Лонського, має лише посприяти цьому.
 
- Минулий сезон був не лише найуспішнішим, а, певно, й найемоційнішим у вашій кар’єрі, чи не так?
- Безумовно! Я переміг на молодіжному чемпіонаті Європи і мав їхати на Всесвітню Універсіаду, але травмував м’яз задньої поверхні стегна і не зміг взяти участь у змаганнях. Травмувався я на тренуванні: було прохолодно, йшов дощ, я «завівся», почав стрибати, швидко побіг, а розігрітися при цьому встиг не до кінця. Ось так це і сталося… Але зараз уже все добре, пролікувався і готуюся до зимового сезону.
 
Зараз у нас максимальні навантаження, працюємо у тренажерному залі, зі штангою, робимо всілякі вправи, характерні для цього періоду підготовки. А коли вже буде безпосередньо низка стартів, буду поступово збавляти і робити більше стрибкових тренувань. Принаймні на сьогодні у нас саме такі плани.
 
- Восени у вас були навчально-тренувальні збори в Анталії. Якщо не помиляюся, ви вперше виїхали на закордонні збори?
- Так, це було вперше. Зазвичай ми тренувалися вдома. Чесно кажучи, ми були просто в шоці: думали, що буде добре, але щоб настільки!.. Це і стадіон, і готель, безпосередньо в якому і тренажерний зал, і сауна, ще й море через дорогу.
 
Зараз ми вже вдома, у Бердичеві. Тут і готуватимемося далі: до початку зимового сезону вже ніяких зборів не заплановано.
 
- Ви кажете, що готуєтеся до зимового сезону. А чи знаєте вже, на яких турнірах виступатимете?
- Першим зимовим турніром будуть «Різдвяні старти» в Києві (9-10 січня). Також братиму участь у чемпіонаті України в приміщенні серед дорослих та молоді (9-11 лютого, Суми). І, звісно, намагатимуся виконати норматив для участі у чемпіонаті світу у приміщенні. Хоча він дуже високий, але потрібно до цього прагнути. Щодо міжнародних одноденних змагань, поки що немає стовідсоткової конкретики.
 
- Цього сезону ви були близькі до участі у чемпіонаті світу, але щоб потрапити у Лондон за добором все ж трішечки не вистачило. Це вас засмутило чи, навпаки, ще більше мотивувало?
- Певно, все ж мотивувало. Я почав ще більше працювати і, думаю, у майбутньому все має бути добре.
 
- Тим більше влітку 2018-го буде вже чемпіонат Європи. А туди потрапити має бути трішки легше?
- Звичайно! Навіть якщо порівняти нормативи: на чемпіонат світу у приміщенні у Бірмінгем він складає 8,19 метрів, а на чемпіонат Європи у Берлін – 7,95. Плюс влітку ще й вітер може трішки допомогти. Тому виконати його реально.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.