Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Велоспорт
| Обновлено 23 февраля 2018, 12:28
1405
0

100 днів до старту найпрестижнішої велогонки країни Race Horizon Park

Цього року велогонка у міжнародному статусі UCI 1.2 пройде в сьоме

| Обновлено 23 февраля 2018, 12:28
1405
0
100 днів до старту найпрестижнішої велогонки країни Race Horizon Park
korrespondent.net
До старту найпрестижнішої міжнародної велогонки країни Race Horizon Park залишилось рівно 100 днів. «Цього року, у зв’язку з перенесенням святкування Дня Києва через проведення в столиці Фіналу чемпіонату світу з футболу, змагання відбудуться 1-3 червня. Протягом трьох днів велогонщики з усього світу будуть підкорювати столичні маршрути та обласні траси та як завжди стануть спортивною окрасою святкування дня міста», — пояснює Олександр Башенко, голова оргкомітету Race Horizon Park. Загалом пелотон велогонки традиційно складає близько 200 професійних спортсменів. 
 
Цього року велогонка Race Horizon Park у міжнародному статусі UCI 1.2 (Міжнародний союз велосипедистів) пройде в сьоме. Починаючись у 2012 році із групової одноденки на шосе для чоловіків, велогонка виросла до 5 окремих рейтингових змагань, і тепер складає: три окремі групові змагання з шосе для чоловіків; одну групову велогонку та одну велогонку на час для жінок. 
 
Поки реєстрація команд на велогонку в самому розпалі, а от міжнародні судді, що будуть слідкувати за організацією змагань, вже відомі. У чоловіків комісаром UCI став суддя з Греції Владімірос Петсас. До речі, саме він був першим комісаром Race Horizon Park у 2012 році. «Я мав честь стати першим комісаром міжнародної «версії» велогонки і пам’ятаю теплий прийом та гостинність організаторів. А також дуже гідну організацію. У мене, до речі, є українське коріння (мій дідусь закінчив Харківський університет), та я й сам ще у 1997 році кілька днів під час навчання на комісара UCI провів у Києві, тому я відчував себе ніби в сімейному колі», — розповідає він. Владімірос з нетерпінням чекає можливості знову приїхати до України: «Для мене це ніби друга моя рідна країна. Хочу знову насолодитись краєвидами Києва і фантастичною організацією Race Horizon Park. Безмежно вдячний Олександру Башенко, що він має таку пристрасть до реалізації цих велогонок на найвищому рівні». У жінок комісаром UCI cтав португальський суддя Жозе Насціменто (NASCIMENTO José). 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18 апреля 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Европы 2024

Кубок Европы 2024 по соккеру (Socca) разыграют 22 команды

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.