Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
3070
0

Україна лідирує після першого дня міжнародної матчевої зустрічі U-20

Наші легкоатлети показуть пристойні результати у Мінську

Україна лідирує після першого дня міжнародної матчевої зустрічі U-20
ФЛА Беларуси. Александра Левченко
Легкоатлети з десяти країн зібралися у Мінську, аби 24-25 лютого позмагатися між собою у рамках міжнародної юніорської матчевої зустрічі у приміщенні. У 2018 році за титул найкращих борються збірні України, Білорусі, Іспанії, Туреччини, Литви, Латвії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Азербайджану, Естонії та Ізраїлю.
 
Після першого дня змагань збірна України захопила лідерство (71 очко). Лише одним пунктом нашій команді поступаються білоруси. Замикають трійку іспанці (64 очка).
 
ПЕРШЕ МІСЦЕ. Тарас Шевцов почав змагання зі стрибків з жердиною з висоти 4,60 метрів. Її, як і всі наступні, він долав з першої спроби і виграв матчеву зустріч з результатом 5,10 м.
 
Після виступу Шевцов дав коментар організаторам турніру: «Оскільки різниця в результатах з суперниками була суттєвою, не хочу сказати, що мені було складно. Проте потерпіти довелося. В цілому, все було добре. Мене радує Білорусь і настрій уболівальників. Шкода, що через вік більше не зможу потрапити на юніорську матчеву зустріч, але в Білорусь обов’язково приїду знову».
 
ДРУГІ МІСЦЯ. Олександра Левченко посіла друге місце з потрійного стрибка. У найкращій зі спроб, другій, вона показала результат 12,76 метрів. Перемогла Рута Ласмане з Латвії (13,03 м).
«Сьогодні була хороша боротьба, сильні суперниці. Було видно, що декому з них щось не вдавалося. У мене добре склалася одна спроба, вдалося реалізувати те, що планувала. Проте хотілось трішки більшого. Сьогодні маємо те, що маємо. Потрібно радуватися сьогоднішньому дню. Далі в планах підготовка до юніорського чемпіонату світу влітку», - прокоментувала виступ організаторам Олександра Левченко.
 
Сума 3767 очок забезпечила Дар’ї Діхановій друге місце з п’ятиборства. По видам вона показала такі результати: 60 метрів з бар’єрами  - 9,04 с, стрибки у висоту – 1,74 м, штовхання ядра – 10,14 м, стрибки у довжину – 5,42 м, 800 метрів – 2.25,82 хв.
Перемогла іспанка Клаудія Конте (3865 очок).
 
ТРЕТІ МІСЦЯ. Першими переможців і призерів у Мінську визначили юніори у змаганнях з потрійного стрибка. Українець Андрій Авраменко свій найкращий результат показав у четвертій спробі. Ті 14,87 метрів стали його особистим рекордом і забезпечили бронзову медаль змагань.
Авраменко на матчевій зустрічі вже вдруге, і, як і минулого разу, відзначив чудову організацію змагань. А ще додав: «Зимовий сезон для мене скінчився. Влітку планую виконати норматив для участі у чемпіонаті світу U20».
Переможцем з потрійного стрибка став іспанець Рауль Камачо, який вже у першій спробі полетів за недосяжні для суперників цього дня 15 метрів – 15,26 м.
 
Вікторія Ковба вже втретє виступала на цих змаганнях. Цей рік для неї буде останнім серед юніорок і свої міжнародні виступи у ньому вона почала з третього місця у Мінську на дистанції 1500 метрів. Час українки – 4.38,44 хв. Поза конкуренцією у цьому виді була іспанка Карла Галлардо (4.33,84 хв).
«Мені було добре бігти, але наприкінці дистанції складно було переключитися, була боротьба,- поділилася вона враженнями з організаторами матчевої зустрічі. – Мені дуже подобається організація турніру. З кожним роком вона все краща й краща».
 
Ще одне третє місце українській команді принесла Марія Ященко. У секторі для стрибків з жердиною вона показала такий же результат, як і іспанка Алісія Расо, - 3,70 м. Проте на відміну від суперниці подолала їх не з першої, а з другої спроби і лише за цим показником поступилася їй «сріблом». Перемогла білоруска Крістіна Концевенко 4,07 м.
«Місцем я задоволена. Третя сходинка на матчевій зустрічі – це хороший для мене результат. Тут виступають юніорки, які на два роки старші, ніж я. Я ж ще виступаю у юнацькій віковій категорії, - коментує виступ Ященко. – Це мій найкращий результат сезону, але можна було показати і вищий. Влітку планую поїхати на юнацький чемпіонат Європи».
 
ЧЕТВЕРТЕ МІСЦЕ. Однієї сходинки до п‘єдесталу не вистачило Іллі Білику, який змагався зі спортивної ходьби на 5000 метрів. Його час – 21.52,12 хв.
 
П’ЯТЕ МІСЦЕ. Саме таку сходинку у змаганнях зі спортивної ходьби на 5000 метрів посіла Валерія Шоломіцька. Її час – 25.41,72 хв.
 
ШОСТЕ МІСЦЕ. Максим Пантелеєв фінішував шостим з бігу на 1500 метрів. Його час – 4.03,47 хв.
 
***
 
У кількох бігових дисциплінах атлети змагалися у першому колі. Фінали у них відбудуться вже завтра.
 
Андрій Авраменко крім змагань з потрійного стрибка також узяв участь у змаганнях з бігу на 60 метрів. У першому колі він показав час 7,06 с. Вікторія Ратнікова у змаганнях серед юніорок подолала цю дистанцію за 7,2 с.
 
Анастасія Осокіна у першому колі з бігу на 60 метрів з бар’єрами  серед юніорок показала результат 8,77 с, а Андрій Василевський – 8,23 с серед юніорів.
 
Ярослав Демченко виграв свій забіг на 400 метрів з результатом 49,70 с. Серед юніорок Мар’яна Шостак з результатом 57,92 с була третьою у своєму забігу і восьмою за результатами першого кола.
 
Також у перший день почалися змагання з семиборства. Владислав Жирний почав змагання з 7,46 с з бігу на 60 метрів, після цього стрибнув у довжину на 6,31 м, штовхнув ядро на 13,19 м і стрибнув у висоту на 1,89 м.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную
Футбол | 18 марта 2024, 15:43 7
За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную

Эмиль Мустафаев может впервые сыграть за национальную команду Азербайджана

Украинский вратарь Бенфики признался, готов ли играть за сборную Португалии
Футбол | 18 марта 2024, 11:04 9
Украинский вратарь Бенфики признался, готов ли играть за сборную Португалии

Игорь Костенко хочет выступать только за украинскую сборную

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.