Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Спортивная гимнастика
|
801
0

КОРОБЧИНСЬКИЙ: «Часу вистачить»

Спортивна гімнастика: на шляху до Пекіна

Україна впевнено крокує до європейської спільноти. Передовою ланкою цього прогресу, як не дивно, є спорт. А особливо Олімпійські ігри, які об'єднують не лише спортсменів і тренерів, а й організації, які вони представляють. Одне з таких об'єднань відбулося за «круглим столом», де представники Європейського союзу гімнастики обговорювали нагальні питання цього виду спорту.

Київ дедалі частіше стає центром проведення зустрічей, пов'язаних із співпрацею з нашими зарубіжними колегами. Подібні засідання відбуваються один раз на три роки. Щоразу на себе бере відповідальність країна, яка входить до складу Європейського союзу гімнастики. І цього разу, вперше після проведення київського чемпіонату Європи з художньої гімнастики, який відбувся 2004 року, столицю України відвідав президент Європейського союзу гімнастики Димитріус Димитропулус. У центрі уваги були питання щодо стану і розвитку гімнастики на мапі Європи.

Нинішній рік — олімпійський. Ми покладаємо чималі сподівання на Валерія Гончарова, Юрія Нікітіна, Анну Безсонову, Ірину Краснянську, Дарину Згобу, Олену Мовчан... Саме завдяки цим спортсменам ми можемо сподіватися на медалі найвищої проби.

Президент Української федерації гімнастики Віктор Корж в інтерв'ю журналістам запевнив, що підготовка майбутніх олімпійців до змагань відбувається з урахуванням усього необхідного для проведення тренувань на належному рівні — фінансово, організаційно, медико-біологічно. Попередні роки показали, що не доопрацювання в цих напрямах підготовки зменшує шанси на отримання медалей. Кореспондент «Спортивної газети» поцікавилася у Віктора Петровича, чому саме Київ був обраний для проведення подібного заходу? «Ми зацікавлені в тому, щоб презентувати Європі нашу державу, показати іноземним колегам серйозне ставлення в Україні до спорту і гімнастики зокрема. Також хочемо бути і в центрі всіх професійних розмов і безпосередніми її учасниками. Зокрема, на цьому засіданні йшлося про сплату членських внесків, що дає право входити до лав Європейського союзу гімнастики, обговорювалися нюанси суддівства в художній та спортивній гімнастиці, що є специфічним в цих олімпійських видах спорту.
І що важливо, обговорювалася тема включення двох акробатичних дисциплін (таких як стрибки на доріжці і виступи змішаних пар) до програми Олімпійських ігор, що відбудуться в Лондоні у 2012 році».

Про свої враження розповів і сам президент Європейського союзу гімнастики Димитріус Димитропулус: «Україна належним чином підготувалася до проведення засідання. Адже Українська федерація гімнастики вважається однією з найкращих в Європі. Якби я говорив інше — це було б невірно. Україна відіграє важливу роль у розвитку гімнастики в усьому світі. Ми детально обговорили підготовку до молодіжних Олімпійських ігор, які відбудуться вперше 2010 року. Крім того, ми почали говорити про програми нового олімпійського циклу».

А як готуються наші спортсмени до Ігор в Пекіні? З цього приводу ми поспілкувалися
з віце-президентом Української федерації гімнастики Ігорем Коробчинським: «Жіноча збірна нині готується до чемпіонату Європи, що також вплине в цілому на підготовку спортсменів до Олімпіади. Приємно, що з'являються нові зірки, що створює сильну конкуренцію в збірній команді, з обов'язковим урахуванням складності програми. Анастасія Коваль і Валентина Голенкова мають реальні шанси поборотися за медалі. А також наші лідери — Ірина Краснянська, Дарина Згоба, які обновили програми й ускладнили їх. Серед лідерів, зрозуміло, і Аліна Козіч. Щодо чоловічої збірної, то після травм набирає форму Микола Куксинков. У стабільній фізичній формі Валерій Гончаров, Олександр Воробйов. Для виступу на Олімпійських іграх враховуватимуть всі старти, які проводитимуться до Ігор-2008. Навіть і    чемпіонат України в Кіровограді. А остаточний склад як жіночої, так і чоловічої команд буде відомий уже по приїзді до олімпійського селища в Пекіні.

— Чи вдалося оновити снаряди  для олімпійської підготовки на базі в Конча-Заспі?
— Кошторисом Міністерства України з питань сім"ї, молоді і спорту передбачено закупівля тих снарядів, які будуть на Олімпійських іграх. І думаю, тут проблем не буде, — зазначає Ігор  Коробчинський. — Однак у деяких снарядах змінено структуру покриття. Приміром, стіл для стрибків, який раніше мав ворсистий покрив, змінений на гладенький. До цього гімнастам потрібно звикнути.

— Чи достатньо часу буде у спортсменів, щоб звикнути до нового покриття?
— Звичайно ми маємо ще час, і я переконаний — його вистачить. Але для опанування нової поверхні стола, нам треба зробити нову мазь, щоб руки не ковзали. Тож зміна покриття також додасть трішки роботи.


Тетяна МОТОРНА, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Тур Романдии. Зейлаард выиграл пролог
Другие виды | 23 апреля 2024, 19:22 0
Тур Романдии. Зейлаард выиграл пролог

Алафилипп замкнул топ-3

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.