Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
515
0

Яна Шемякіна не пасує перед авторитетами

На етапах Кубка світу українські «мушкетери» поповнили колекцію рейтингових очок

Однією з головних героїнь баталій на доріжках Люксембурга, де змагались шпажистки, була Яна Шемякіна.

Львів’янка вже розкуто почувається у компанії титулованих суперниць і не пасує перед іменами, що стали легендами. У чвертьфіналі учениця Андрія Орликовського дала бій сильній італійці Франчесці Боскареллі – 15:11, а в наступному турі перед старшокурсницею Львівського університету фізичної культури не встояла румунка Ана Бранза – 15:12. У фіналі на Яну вже чекала молода француженка Хайналка Кіралі-Піко, яка перед тим спростувала авторитет своєї досвідченої співвітчизниці Лаури Флессель-Коловіч (11:10) та розтрощила захист лідера німецької збірної Імке Дуплітцер (15:3). Того дня зупинити Кіралі-Піко було неможливо: Шемякіна «потурбувала» переможницю лише чотири рази – 4:15.

Тими ж днями Лондон приймав шаблісток. Жодна з претенденток на титул чемпіонки не могла підступитися до наймолодшої чемпіонки світу Ребекки Вард. Американка не залишила шансів титулованій француженці Анні-Ліз Туї (15:9), а в півфіналі помстилася представниці Миколаєва Ользі Харлан (15:4) за поразку своєї співвітчизниці Сейди Джекобсон (15:12). Не пошкодувала Вард і Маріелі Згуніс: у вирішальному двобої талановита американська дівчина перемогла свою подругу по команді з рахунком 15:9.

Близькою до медального подіуму була українська команда шаблістів, яка відновлювала втрачений з роками статус-кво у грецьких Афінах. Хлопці, котрих вів у бій капітан команди – чемпіон світу Володимир Лукашенко, стали авторами сенсації, коли у чвертьфіналі вирвали перемогу в незламної збірної Росії – 45:44. Але в наступному колі українцям виявився не по зубах ще один міцний горішок – угорці, котрі, як свідчить легенда, народжуються з шаблями у руках – 43:45. Виснажений боротьбою з грандами, синьо-жовтий десант не зумів відібрати «бронзу» у доволі скромної команди Білорусі: сябрам підопічні Вадима Гутцайта поступились чотири удари – 41:45.

Близько 200 шпажистів сперечались за титул чемпіона в італійському Леньяно. Вже в 1/32 фіналу зачохлив зброю киянин Максим Хворост, який спіткнувся об росіянина Сергія Тихомирова – 7:15. Найбільшою витримкою того дня міг похвалитися італієць Дієго Конфалоньєрі, який у фіналі з мінімальним рахунком здолав знаного француза Жерома Жанне – 15:14. За не надто яскравий виступ наші шпажисти реабілітувались у командних змаганнях. Перемігши французів (45:30) та поляків (27:19), українські майстри шпаги у фіналі натрапили на італійську дружину, що того дня була поза конкуренцією – 29:40, і задовольнились «сріблом».

Олена САДОВНИК

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Два лишних слона. Анна Музычук упустила победу над китаянкой-лидером
Другие виды | 18 апреля 2024, 10:55 0
Два лишних слона. Анна Музычук упустила победу над китаянкой-лидером

​​​В Торонто близится к финишу Турнир претендентов 2024 по шахматам

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.