Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
3291
0

Бірмінгем-2018. Українки зупинилися у кроці від медалей в естафеті

В англійському Бірмінгемі завершився чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні

Бірмінгем-2018. Українки зупинилися у кроці від медалей в естафеті
uaf.org.ua

Жіноча естафетна команда 4х400 метрів у складі Тетяни Мельник, Катерини Климюк, Анни Рижикової і Анастасії Бризгіної зупинилися у кроці від «бронзи» чемпіонату світу у приміщенні.

Українки фінішували п’ятими, проте через дискваліфікацію ямайської команди, яка перетнула фінішну лінію другою, піднялися на четверте місце – 3.31,32 хв. Британки піднялися на третю сходинку, але їхній біг був також не безгрішним. На передачі з першого на другий етап Ханна Вільямс наступила на п’ятку Катерині Климюк і «зняла» з неї шиповок. Тренерський штаб збірної України відразу після фінішу естафет подав протест, який задовольнили.

На якийсь час саме українки були третіми, але британці з таким рішенням не погодилися і подали протест на український протест. Цього разу рішення було вже на користь господарів змагань. Українки четверті, а у команди Великої Британії бронзові медалі.

Перемогли з рекордом чемпіонатів світу у приміщенні американки (3.23,85 хв). Польки з національним рекордом у приміщенні виграли срібні медалі (3.26,09 хв).

Зазначимо також, що збірну Ямайки було дискваліфіковано згідно з правилом 218.4. Згідно з ним, атлетки повинні бути розставлені суддею у відповідності до місць, які займають їхні команди перед заключним перед передачею віражем. Це положення не можна змінювати на початку зони передачі. Якщо хтось з атлеток не виконує це правило, їхню команду дискваліфікують.

Марина Бех з результатом 6,37 метрів стала десятою зі стрибків у довжину. Чемпіонкою світу у приміщенні з найкращим результатом сезону у світі стала сербка Івана Шпановіч (6,96 м).

Чоловіча естафетна команда Польщі 4х400 метрів стала чемпіонами світу зі світовим рекордом у приміщенні – 3.01,77 хв. У складі рекордсменів бігли Кароль Залевські, Рафал Омелько, Лукаш Кравчук і Якуб Кржевіна.

Другими фінішували американці (3.01,97 хв). Призову трійку з національним рекордом у приміщенні замкнули бельгійці (3.02,51 хв).

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.