Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
732
0

«До 96» — категорія цікава...

Кубок України з вільної боротьби засвідчив, що лідерам підростає гідна зміна

Кубок України з вільної боротьби, що відбувся в Броварах минулого тижня, пропустили майже всі перші номери національної збірної. Жінки відпочивали після Кубка світу, а чоловіки — навпаки, готуються до світового Кубка, який відбудеться 16–17 лютого у Владикавказі. Однак і без лідерів збірної було на кого подивитися та кому поаплодувати.

Невдоволена переможниця
У перший день змагань стосунки з’ясовувала прекрасна половина людства — дорослі та юніорки змагалися в одному потоці. Із представниць національної збірної на килим вийшла лише Тетяна Лазарєва, яка через хворобу пропустила Кубок світу в китайському Тайюані. Гідного опору вона не зустріла — в чотирьох сутичках із п’яти здобула дострокові перемоги, поклавши суперниць прийомом туше. При цьому своїм виступом Таня залишилася не надто задоволена. «Я остаточно ще не відновилася. Проте незабаром чемпіонат Європи, тому треба виступати, набирати спортивну форму, — пояснює донеччанка своє рішення позмагатися за національний кубок. — Не зовсім задоволена своєю боротьбою — треба працювати над тактикою, не завжди вдається виконати запланований прийом».

Головний тренер жіночої збірної Володимир Євонов, оцінивши майстерність молодих спортсменок, вирішив уперше викликати на збір Аліну Махиню. «Непогане враження справила й Ірина Нетреба, якій для перемоги забракло досвіду, — каже Євонов. — За відсутності Ірини Мерлені впевнено перемогла чемпіонка Європи останніх трьох років серед кадетів Мар’яна Безрука. Тож зміна нашим лідерам підростає гідна».

Несподівані рішення
У чоловіків на килим вийшли два збірники — Василь Тесьминецький і Тарас Данько. Зазвичай Тарас виступає у ваговій категорії до 84 кг. Проте після п’ятимісячної перерви (у зв’язку з операцією на коліні) він не став знущатися над організмом, зганяючи зайві кіло, і заявився в категорію до 96 кг. Змагання саме в цій вазі стали багатими на несподіванки.

Перша з них — Тесьминецький поступився Ілімдару Саїдову. Зазначимо, що саме Василь виборов для України олімпійську ліцензію, посівши на чемпіонаті світу в Баку сьоме місце. «Абсолютно не засмучений, адже насправді я не програв кримчанину, — посміхаючись, стверджував вінничанин. — Це таке суддівське рішення».

Уже в наступній сутичці Саїдову протистояв дебютант дорослого дивізіону 20–річний Віктор Кикоть. Полтавчанин поступився Ілімдару також за дуже спірних обставин. «Засудили», — в один голос кричали і Тесьминецький, і тренер Віктора Володимир Кочерга. «Я розраховував бути в фіналі, — розчаровано зізнався наймолодший учасник категорії. — Хоча й «бронза» для початку — непоганий результат». Зрештою, Саїдов отримав «золото», Данькові дісталася срібна нагорода.

«Приємно здивували Ігор Скупий та Богдан Данилюк. Це молоді борці, які дали гідний бій більш досвідченим суперникам, — каже головний тренер чоловічої збірної Руслан Савлохов. — Той же Кикоть може вже нарівні боротися з найсильнішими спортсменами й просто зобов’язаний проявити себе за три тижні на київському міжнародному турнірі».

ТАБЛО
Кубок України. Бровари. Переможці у своїх категоріях

Жінки. 48 кг. Безрука (Львів — Івано–Франківськ). 51 кг. Благиня (Львів). 55 кг. Лазарєва (Донецьк). 59 кг. Полтавська (Херсон). 63 кг. Шалікова (Запоріжжя). 67 кг. Махиня (Донецьк). 72 кг. Семенцова (Донецьк).
Чоловіки. 55 кг. Галаган (Чернігів). 60 кг. Семакін (Херсон). 66 кг. Білокопитний (Житомир). 74 кг. Сиротін (Львів — Київ). 84 кг. Муха (Суми). 96 кг. Саїдов (АР Крим). 120 кг. Прядун (Запоріжжя).

Ірина ГОЛІНЬКО

Україна Молода

борьба
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.