Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
605
0

Дмитро Дем’янюк долітався до Севільї

Завершився зимовий чемпіонат України, який мав стати етапом відбору до збірної, що виступатиме на чемпіонаті світу

Підтвердив статус найсильнішого «висотника» України 24-річний львів’янин Дмитро Дем’янюк. Вихованець Валерія Лебедика в Сумах у третій спробі стрибнув на 228 см і попросив арбітрів перенести планку на 231 см, що на один сантиметр краще національного рекорду сезону. Цього разу планка встояла, але, сподіваємося, на зимовому чемпіонаті світу, який у березні прийматиме іспанська Севілья, Дем’янюку-молодшому буде до снаги поборотися за медалі. У національній першості Дмитро залишив позаду цілу плеяду знаних у світі стрибунів – по 223 підкорили 19-річний харків’янин Дмитро Нартов та екс-чемпіон світу-2005 Юрій Крімаренко з Бердичева. Четверте місце посів львів’янин Віктор Шаповал, а п’яте - віце-чемпіон світу Андрій Соколовський із Миколаєва – по 220 см. У жіночому секторі найвище злетіла Олена Холоша з Миколаєва (189 см).

Приємною несподіванкою стала перемога львів’янина Василя Цікала (ФСТ «Динамо», ШВСМ, тренери – Михайло Сташків та Ірина Кропивницька) на дистанції 1500 м з результатом –
3 хвилини 47,29 секунди.

На дистанції 1500 м серед жінок Наталка Тобіас на 0,11 секунди випередила віце-чемпіонку Європи Тетяну Петлюк – 4 хв. 10,80 секунди. Спринтерські забіги на 60 метрів виграли Христина Стуй з Івано-Франківська (7,36 сек.) та Ігор Бодров (6,65 сек.). У фіналі бар’єрного бігу на 60 м першою фінішувала переможниця минулорічного Кубка Європи Євгенія Снігур з Харкова – 8,12 сек., донеччанка Ольга Саладуха стала чемпіонкою країни у потрійному стрибку (14 м 47 см), а Михайло Книш встановив новий рекорд України на 400-метрівці (46,63).

Окрасою змагань стала присутність у секторі для штовхання ядра олімпійського чемпіона Юрія Білонога - 20 м 07 см.

Тим часом, не всі найсильніші змагалися у Сумах. Донеччанин Максим Мазурик путівку до Валенсії виборов тиждень тому, вигравши турнір «Золота жердина». Цього вікенду на змаганнях у Парижі Мазурик стрибнув на 5 м 70 см, поступившись лише шістьма сантиметрами росіянину Сергію Кучеряву. Співвітчизниця останнього Ольга Каниськіна в Адлері більш ніж на півтори хвилини перевищила світове досягнення у ходьбі на 20 км.

Михайло РОМАНЯК

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде
Теннис | 27 марта 2024, 16:02 2
Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде

В основу по рейтингу проходят Свитолина, Костюк, Ястремская, Калинина и Цуренко

Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»
Футбол | 27 марта 2024, 18:18 2
Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»

Бывший тренер киевского «Динамо» оценил прогресс украинского вратаря «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.