Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1049
0

Чи був допінг у Маркіяна Івашка?..

Чемпіонат Європи зі стрільби з лука у приміщенні вже завершився, але перипетії навколо нього не стихають

Найперше питання, яке виникло – чому у складі чоловічої збірної не було її багаторічного лідера, найстабільнішого лучника України останнього десятиліття – львів’янина Маркіяна Івашка?

На фанівському форумі офіційного сайту Федерації стрільби з лука України (archery.org.ua) промайнула інформація, що перед поїздкою до Турина у Маркіяна Івашка «виявилися невирішені деякі питання з антидопінговим комітетом». Тому, мовляв, керівництво збірної України вирішило не ризикувати і не везти Маркіяна на чемпіонат Європи...

А «злі язики», із тих, котрі, за влучним висловлюванням російського класика Олександра Грибоєдова, - «страшніше пістолета», вже розповсюдили версію, що Івашко просто не впустив допінг-офіцерів до себе в кімнату і вони не змогли взяти тест.

Природно, що за таких обставин завжди залишаються підозри у вживанні спортсменом чогось забороненого. Бо в іншому випадку його б взяли до складу туринської команди...

За коментарем ПРОСПОРТ звернувся до самого Маркіяна Івашка, який зараз готується до так званого «Матчу найсильніших», який у неділю стартує у Львові:

- До Турина я не поїхав через особисті обставини, - стверджує Маркіян. – Крім того, вважаю, надійшов час зробити невелику паузу у виступах.

- Але ж твоєю паузою за кілька місяців до Олімпіади в Пекіні можуть скористатися твої конкуренти у боротьбі за попадання в олімпійську команду.
- Я продовжую тренуватися, побачимо, хто буде кращий при переході зі стрільби у залі на змагання на свіжому повітрі. А в неділю змагатимуся на, так званому, Матчі найсильніших лучників України (30+30) у Львові.

- Маркіяне, ніхто так не знає себе – як сам спортсмен? Чи можуть у тебе виникнути проблеми з допінгом?
- Справді, ніхто себе так не знає як сам спортсмен. Тому, стверджую, що у мене все нормально, я продовжую тренуватися і виступати...

А от щодо відсутності в Турині іншого лідера чоловічої збірної України – бронзового призера Афін-2004 львів’янина Дмитра Грачова, то тут ситуація більш зрозуміла. Взимку на тренувальному зборі збірної у Болгарії Дмитро, катаючись, на лижах, зламав ногу. Майже місяць нога була в гіпсі і, природно, Дмитро не міг тренуватися в повну силу. Проте, ще в лютому він приступив до тренувань:

- Намагаюсь надолужити своє відставання від партнерів по збірній, - каже Дмитро Грачов. - Допоки залишаються шанси потрапити на Олімпіаду-2008 – за путівку боротимусь до останнього. А той факт, що я практично пропустив зимовий сезон, ще нічого не означає. Адже для того, щоб потрапити до складу олімпійської команди, потрібно бути в ідеальній формі влітку, а не зараз.

Дмитро Грачов також виступатиме на Матчі найсильніших, який відбудеться у лучному залі комплексу СКА.

Нагадаємо, за відсутності Івашка та Грачова, чоловіча збірна України на чемпіонаті Європи в Турині здобула бронзові медалі в командних змаганнях. За команду виступали Олександр Друцул із Чернівців, харків’янин Віктор Рубан та одесит Павло Беккер. А дебютант Друцул зумів навіть здобути «бронзу» в особистих змаганнях. Відтак, за потрапляння до олімпійської команди у львів’ян - родоначальників стрільби з лука в сучасному її вигляді, з’явився ще один сильний конкурент.

Юрій Дорошенко

ПРОСПОРТ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 08:01 1
Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля «Реал» Мадрид обыграл «Барселону» со счетом 3:2

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.