Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Парусный спорт
|
3694
0

Регату Кубок Вадима Гетьмана на призи ІСФП 2008 – завершено!

На Київському водосховищі біля Вишгорода відбулася вже 9-а регата Кубок Вадима Гетьмана +ФОТО

Регату Кубок Вадима Гетьмана на призи ІСФП 2008 – завершено!

Після кількох днів виснажливих перегонів, боротьби яхтсменів зі стихією та суперниками, 16 червня 2008 року регата Кубок Вадима Гетьмана на призи ІСФП 2008 успішно завершилася. Позаду - 5 перегонів яхт на загальну відстань у 180 миль, більше ніж 30 гонок дитячих катамаранів Chico, і 5 перегонів дорослих спортсменів на катамаранах TOPCAT К-1.

Урочистості з приводу завершення вітрильних змагань, як і сама регата, відбувалися на водно-спортивній базі «Вітрильницька академія» на Київському водосховищі біля Вишгорода. Привітати переможців, а також вшанувати пам’ять Вадима Гетьмана, на честь якого було засновано регату, зібралися відомі спортсмени, бізнесмени, банкіри та політики. Серед гостей урочистостей були член правління Укрексімбанку Віталій Лісовенко, голова правління Райффейзен банку Аваль Володимир Лавренчук, голова правління Індекс-банку Ігор Францкевич, голова представництва ЕБРР в Україні Камен Захарієв та інші видатні особистості, які визначають сучасне і майбутнє нашої країни.

Вже традиційно дійство почалося зі згадки про Вадима Петровича Гетьмана і цінностей, які він сповідував. Нагадаємо, саме ці цінності – компетентність, справедливість та чесна гра – стали основними цінностями регати Кубок Гетьмана, яка цього року відбулася вже вдев’яте.

Після оголошення партнерів регати – а це близько 20 відомих українських та іноземних компаній – на сцену піднялися голова оргкомітету регати Ігор Мітюков, директор та секретар оргкомітету регати Юрій Власенко, а також почесний директор регати, легенда українського вітрильного спорту Сергій Машовець.

Виступ Ігоря Мітюкова був, як завжди, лаконічним та щирим. «Сподіваюся, що усім сподобалося, що всі отримали задоволення! І нагадую: наступного року відбудеться 10-та регата Кубок Вадима Гетьмана», - звернувся до учасників та гостей регати Ігор Олександрович.

«Приємно, що ми провели цю регату разом з вами. Приємно, що якщо десь щось і зламалося, якщо в когось і порвалися вітрила, то це були поодинокі випадки», - згадав про негоду під часу важкої 100-мильної гонки Юрій Власенко. Як ми вже повідомляли, через негоду у перший же день регати чотири яхти зійшли з дистанції, причому одна з них – «Королева» – так і не повернулася до змагань через зламану вітром щоглу.

А Сергій Машовець побажав учасникам обов’язково взяти участь у «такому громоподібному заході, як Кубок Вадима Гетьмана» у наступному році.

Перш ніж розпочалося оголошення та нагородження переможців регати, під дружні овації на сцену піднялися усі судді, які судили змагання: Михайло Рейхарт, Алла Шабанова, Ольга і Сергій Шумілови та інші судді і реєстратори, без професіоналізму та неупередженості яких регата б не відбулася. Усіх суддів було нагороджено грамотами та призами від організаторів.

Після неперевершеного виступу колективу театру танцю «Трікадо», який виконав козацький танок, для вручення призів та кубків переможцям перегонів дитячих катамаранів Chico на сцену вийшли голова правління компанії Енран-Акрос (одного з головних партнерів регати) Олександр Собко та конструктор катамаранів ТОРСАТ Бернд Бройман. Вони нагородили призами, грамотами та кубками наймолодшу учасницю (Настю Шумілову, якій виповнилося лише 7 років) та переможців дитячих перегонів. Нагадаємо, у регаті катамаранів Chico перемогу здобули Лободенко Ліза та Немерченко Анастасія з Харкова. Кубок переможцям вручила Анастасія Штернберг, представник компанії Sampo банк, давнього партнера регати.

Також призом від міського голови Вишгорода Настю Шумілову нагородили в.о. вишгородського мера Марія Решетнікова та заступник міського голови Дмитро Новіцький.

Переможцям дорослих перегонів на катамаранах ТОРСАТ К-1 нагороди вручав Андрій Пікула, голова правління Alico AIG Life, також одного з партнерів Кубку. Один за одним на сцену піднялися усі екіпажі, які брали участь у перегонах, а трійка лідерів зайняла місця на п’єдесталі. Цього року кращими на ТОРСАТ були Волошенюк Олексій та Тимонькін Костянтин.

Кілька хвилин відпочинку під «Донецьку кадриль» у виконанні «Трікадо», і церемонія нагородження продовжилася. Наступними на сцену запросили яхтсменів. Нагороди їм вручав член правління Укрексімбанку Віталій Лісовенко. У першій групі категорії «круїзні яхти» переможцями стали Лора (ІІІ місце), Амазонка (ІІ місце) та Еверест (почесне І місце). До речі, окрім перемоги у своїй групі, Еверест була кращою у загальному заліку. Коли під шквал оплесків команда Евересту вдруге підіймалася на сцену, кубок яхтсменам вручав представник Sampo банк Ерік Лідметц.

Нагородити переможців у другій групі круізерів на сцену піднявся член наглядової ради Національної лотереї Валерій Коваленко. У цьому заліку бронза дісталася команді Ігоря Юшка на Viz-a-viz (у складі якої, до речі, виступав всесвітньо відомий Сергій Пічугін). Срібло – у яхти Катюша 2 Бориса Тимонькіна. На жаль, сам пан Тимонькін не зміг бути присутнім на церемонії нагородження через хворобу. Швидкого одужання, Борисе Владиславовичу! Лідером же у цій групі стала Оріон 4 Юрія Семенюка.

І ось, нарешті прийшов час для оголошення головних переможців регати – синдикатів крейсерських яхт, які змагалися за Кубок Вадима Гетьмана.

Переможцем і володарем Кубку Гетьмана-2008 став синдикат Аліска/Одеса-банк! Саме яхта Аліска із Харкова в загальному підсумку показала найкращий результат, і здобула перемогу. Відповідаючи на запитання журналістів, екіпаж Аліски розповів, що запорукою їхнього успіху стала злагоджена робота команди і – везіння. «Для мене везіння – вчасно відчути вітер і зробити усе, що потрібно для перемоги», - розкрив «таємницю» капітан Аліски Андрій Яно.

Друге місце у боротьбі за Кубок Гетьмана дісталося синдикату Альфа/Укрсоцбанк під керівництвом Олексія Сидоренка. Третє – за синдикатом Океан/ІСФП (капітан Дмитро Потоцький)...

... Після нагородження всіх переможців, під бурхливі овації на сцену знову піднявся директор регати Юрій Власенко. Цього разу – щоб оголосити про завершення регати і побажати учасникам та гостям усіляких гараздів. Ще мить – і команда переможців під звуки гімну опустила національний прапор, а у небо здійнялися святкові кульки...

Регата Кубок Вадима Гетьмана на призи ІСФП 2008 завершилася, аби наступного року знову зібрати найкращі, найкомпетентніші екіпажі яхтсменів на найшвидших яхтах і грати за правилами в чесну гру, яку судитимуть справедливі судді.

До нових зустрічей у 2009 році, на ювілейній, 10-й регаті Кубок Вадима Гетьмана!

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.