Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
682
0

Чемпіони Афін відмовилися від 50 тисяч доларів у підтримку свого колишнього боса

Українські спортсмени виришили повернути преміальні в знак протесту

Чемпіони Афін відмовилися від 50 тисяч доларів у підтримку свого колишнього боса
Олімпійський чемпіон Афін з вільної боротьби Ельбрус Тедеєв, олімпійська чемпіонка з вільної боротьбі Ірина Мерлені, олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Валерій Гончаров, олімпійський чемпіон зі стрибків на батуті Юрій Нікітін, олімпійська чемпіонка з важкої атлетики Наталя Скакун вирішили відмовитися від премій, у знак протесту проти переслідувань колишнього президента НОК України Віктора Януковича, говориться в заяві спортсменів.

"Віктор Янукович, будучи прем'єр-міністром і Президентом НОК України, став першим політичним діячем у нашій незалежній державі, що зумів високо підняти авторитет спортсменів і відзначити їхніми гідними нагородами за те, що ми своєю перемогою на Олімпіаді в Афінах підняли авторитет й імідж України", - відзначається в заяві.

На Олімпіаді в Афінах українські олімпійці вибороли 9-ть золотих, 5-ть срібних та 9-ть бронзових медалей. За золото українцям було обіцяно виплатити 100 тисяч доларів, за срібло – 70-ть тисяч та за бронзу – 50-ть тисяч.

"Ця підтримка була відчутною для нас і матеріально. Янукович зробив все, щоб матеріальна винагорода за досягнення на Олімпіаді стали гідною наших перемог".

"Ми одержали високі премії, і вони стали значною підмогою для нас і наших родин. І от тепер ми з гіркотою й здивуванням довідаємося, що за цю турботу про олімпійських чемпіонів Віктор Янукович випробовує переслідування правоохоронних органів, які навішують на нього ярлик якогось злочинця. Це нас глибоко вразило й викликало велике обурення", - пишуть олімпійські чемпіони.

Як відомо, премії свої олімпійці вже отримали. Нині ж колишнього президента НОК України Віктора Януковича звинувачують у нецільовому використанні коштів, які були виділені на премії українцям.

- І ми, порадившись, прийшли до думки піти сьогодні на рішучий крок - повернути владі наші грошові премії".

Українці звернулися до олімпійських чемпіонів СНД із проханням допомогти зібрати кошти для повернення премій нинішньої влади. "І на цей заклик відгукнулося багато друзів. Вони готові перелічити гроші на спеціально для цієї мети відкритий рахунок.

Источник – сайт Чемпион
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 11
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.