Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 21 октября 2023, 01:28
1144
0

Всесвітній біг заради гармонії в Україні

Одна з найдовших факельних естафет у світі прибуває до Києва

| Обновлено 21 октября 2023, 01:28
1144
0

Всесвітній біг заради гармонії – це одна з найдовших факельних естафет у світі, яка проводиться з 1987 року. Її основна мета – дати змогу кожній людині відчути себе членом єдиної гармонійної родини незалежно від національності, соціального стану, політичних та релігійних переконань тощо.

У цій акції може взяти участь кожен, незалежно від віку, статі, національності, фізичної підготовки, особистих переконань і соціального статусу. Будь-хто може пронести факел кілька кроків, декілька кварталів чи кілька кілометрів, підтримати учасників естафети на одній з численних вітальних церемоній або під час бігу.

Ідею проведення заходу підтримали Президент Південної Африки Нельсон Мандела, Папа Іван-Павло ІІ, Мати Тереза, легендарний музикант Пол Маккартні (Велика Британія), володарка нагороди Гремі, співачка і композитор Адівітья Роберта Флек (США), уславлений боксер Мохамед Алі, рекордсменка світу з марафону 1999 року Тегла Ларупа (Кенія), олімпійська чемпіонка зі стрибків у довжину 2004 року Тетяна Лебедєва (Росія) та інші видатні особистості.

Одним з патронів естафети є дев’ятиразовий Олімпійський чемпіон Карл Льюїс (США). У одній зі своїх промов він зазначив: «Я буду з ентузіазмом підтримувати Всесвітній біг заради гармонії. Я виступатиму його речником, аби надихнути широку громадськість на участь у цій визначній події і підтримати тисячі охочих розділити радість цієї захоплюючої подорожі».
Загальна довжина маршруту естафети у 2005 році становить 40 000 км. Цьогоріч біг пройде у 70 країнах Північної і Південної Америки, Європи, Азії, Африки, Австралії та Океанії. Європейська гілка протяжністю 24 000 км., охопить 45 країн. Лише у Європі очікується участь в естафеті 250 000 людей.

До складу міжнародної команди, що біжить Європою, входять представники усіх країн цього континенту, які змінюють один одного на різних проміжках шляху. Є у команді й українці: киянин Павло Олтаржевський ніс Факел гармонії у березні та квітні, Наталка Глущук з Вінниці бігтиме у вересні.

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1993 року. За цей час естафета пройшла усіма областями нашої країни, подолавши загалом близько 20 000 км. Факел гармонії тримало понад 50 000 наших співвітчизників, з-поміж яких міністр молоді і спорту Юрій Павленко, мер Києва Олександр Омельченко, відомий артист Вадим Писарєв, видатні спортсмени Сергій Бубка і Лілія Подкопаєва, керівники областей і районів, міські голови.

У 2005 році біг проходить за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту, Міністерства культури і туризму, Міністерства охорони здоров'я, інших відомств, обласних та районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування
Цього року Україна прийматиме міжнародну команду з 8 по 14 липня. Бігуни з 14 країн пронесуть палаючий факел 7-ма областями та м. Києвом. Також упродовж червня - липня містами й селами України проляжуть маршрути трьох регіональних гілок естафети: Севастополь – Київ, Ужгород – Київ і Бердянськ – Київ.

Зустріч міжнародної команди і трьох українських гілок бігу відбудеться 11 липня о 17:45 на Бессарабській площі столиці. Звідти члени команд і усі бажаючі пронести Факел гармонії рушать Хрещатиком до Європейської площі. О 18:00 біля Арки дружби народів відбудуться урочистості з нагоди прибуття естафети до Києва.

Біг організований міжнародною Марафонською Командою Шрі Чинмоя –найчисленнішою організацією ультрабігунів у світі.

Засновник Марафонської команди і натхненник Всесвітнього бігу заради гармонії – 73-річний спортсмен, філософ, художник, поет і музикант Шрі Чинмой, котрий присвятив своє життя досягненню ідеалів єдності та гармонії у світі. Він вірить, що спорт – це могутнє знаряддя у поступі до світової гармонії. Внесок Шрі Чинмоя у встановлення гармонії та дружби між людьми і народами високо цінує світова спільнота, про це свідчать найвищі нагороди більш ніж 10 країн.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тур Романдии. Зейлаард выиграл пролог
Другие виды | 23 апреля 2024, 19:22 0
Тур Романдии. Зейлаард выиграл пролог

Алафилипп замкнул топ-3

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.