Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
866
9

В Дуйсбург – за наградами!

Наша делегация отбыла в Германию для участия в VII Всемирных играх по неолимпийским видам спорта

13 липня 2005 року в Міністерстві України у справах молоді та спорту відбулись урочисті проводи Національної збірної на VII Всесвітні ігри з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор, які пройдуть з 14 по 24 липня 2005 року в м.Дуйсбург (Німеччина).
 
Заступник Міністра України у справах молоді та спорту Володимир Бринзак зачитав привітання від Президента України Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та Голови Верховної Ради Володимира Литвина та побажав спортсменам вдалих виступів і достойних суперників.

Бажаючі отримувати оперативну інформацію перебігу змагань, звертайтеся до прес-служби Міністерства України у справах молоді та спорту (тел. 289-95-05, e-mail: Sport.ua)

Довідково:

Історія проведення Всесвітніх ігор з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор починається з 1981 року. Перші ігри були проведені у м. Санта-Клара (США) за участю 1265 учасників з 18 країн світу під патронатом Міжнародного Олімпійського Комітету. Наступні ігори проводяться кожні чотири роки, тобто з періодичністю, прийнятій у Олімпійському русі.

Порівняно з першими іграми, у V Всесвітніх іграх, які було проведено у 1997 році у м. Лахті (Фінляндія) кількість учасників подвоїлась, а представництво країн зросло до 78. У змаганнях цих ігор вперше прийняла участь збірна команда України. Українські спортсмени прийняли участь у змаганнях зі спортивного танцю, акробатики та пауерліфтингу. У стандартній програмі танцювальний дует у складі Оксани Бойко та Ігоря Сороновича зайняв ІІ місце, Олена Чабаненко та чоловіча четвірка стали чемпіонами, а жіноча трійка зайняла ІІ місце з акробатичних видів програми.

На попередніх, VІ Іграх 2001 року, що проводились у м. Акіто (Японія), порівняно з V Іграми значно розширилось коло країн, спортсмени яких вибороли медалі. Атлети 37 держав здобули золоті нагороди, ще 18 стали володарями срібних і бронзових медалей. До трійки кращих країн увійшли Росія (44 медалі), США (31 медаль) і Франція (23 медалі). Спортсмени України вибороли по одній золотій нагороді в обов’язкових видах (Олена Чабаненко у стрибках на акробатичній доріжці) та в показових видах (жіноча команда з пляжного гандболу) і посіли 35 місце у неофіційному командному заліку.

У 2005 році в м. Дуйсбург  (Німеччина) з 14 по 24 липня відбудуться VII Всесвітні ігри, до програми яких включено 33 обов'язкових та 6 показових видів спорту. В Іграх очікується  участь більше 3,5 тисяч спортсменів з понад 100 країн світу, що свідчить про зростання інтересу у світовому співтоваристві до цих видів спорту.

Для здобуття ліцензій на участь у VІІ Всесвітніх іграх спортсменами України у 2004 – 2005 роках на чемпіонатах світу завойовано 46 медалей з 12 видів спорту (пауерліфтинг - 6 чол., спортивна акробатика - 11 чол., бодібілдінг - 3 чол., парашутний спорт - 1 чол., стрибки на батуті - 4 чол., спортивні танці 2 чол., акробатичний рок-н-рол 2 чол., спортивне орієнтування - 1 чол., боротьба сумо - 2 чол., художня гімнастика - 2 чол., підводний спорт - 8 чол., скелелазіння -1 чол.).

Концепцією підготовки до Всесвітніх Ігор 2005 року, прийнятою у червні минулого року, було визначено 98 кандидатів на участь з урахуванням спаринг-партнерів і майже 50% з них здобули ліцензії.

Федераціями з видів спорту за підтримки центрального органу виконавчої влади з фізичної культури і спорту був проведений значний обсяг роботи. Профінансовані навчально-тренувальні збори, видатки на відрядження спортсменів на основні ліцензійні міжнародні змагання. Вперше в неолімпійських видах спорту здійснені закупівлі інвентаря для учасників змагань з парашутного спорту (парашутні системи) та підводного спорту (моноласти), загалом національна збірна команда України на 100 відсотків екіпірована необхідною спортивної формою.

Особливою відзнакою VІІ Всесвітніх ігор стане участь у змаганнях національних делегацій, а не окремих збірних команд з видів спорту.

На параді урочистої церемонії відкриття ігор 14 липня спортсмени більше ніж 100 країн світу вперше пройдуть під своїми прапорами. Національна збірна команда України складає 90 чоловік з 12 регіонів України.

Делегацію України буде очолювати Міністр України у справах молоді та спорту Павленко Юрій Олексійович. Шефом місії національної збірної команди України на VІІ Всесвітніх іграх призначено директора департаменту фізичної культури Дутчака Мирослава Васильовича.

Прес-служба Міністерстві України у справах молоді та спорту

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Маурисио ПОЧЕТТИНО – о поражении от Арсенала: «Стыдно ли мне? Нет»
Футбол | 24 апреля 2024, 10:10 3
Маурисио ПОЧЕТТИНО – о поражении от Арсенала: «Стыдно ли мне? Нет»

Главный тренер «Челси» прокомментировал поражение от «Арсенала»

Чемпион мира по конькам Свингс выиграл этап кубка Европы по спидскейтингу
Другие виды | 22 апреля 2024, 22:10 0
Чемпион мира по конькам Свингс выиграл этап кубка Европы по спидскейтингу

Бельгиец подтверждает статус одного из сильнейших роллеров мира

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.