Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Тяжелая атлетика
|
1180
0

Артем Удачін - спортсмен місяця

Найкращий спортсмен листопада отримав нагороду від НОК

Артем Удачін - спортсмен місяця

Традиційний комплект нагород найкращому спортсмену місяця за версією Національного олімпійського комітету – статуетка, диплом і грошова премія – сьогодні був вручений Артему Удачіну, чиє спортивне досягнення поправу можна назвати найвагомішим за останній осінній місяць.
Піднявши 445 кг за сумою вправ у ривку та поштовху, український супертяж став срібним призером чемпіонату світу з важкої атлетики, який у листопаді проходив у Гояні, що у Південній Кореї. Від «золота» планетарної першості Удачіна відділили 17 кілограмів – саме на стільки легшим виявився корейський важкоатлет Ен Квон Ан, який взяв із українцем однакову вагу.

«Артем – досвідчений спортсмен, який вже не вперше здобуває для України нагороди престижних міжнародних змагань. Зокрема, на другу сходинку п’єдесталу пошани світової першості він цього року піднявся вже вдруге у спортивній кар’єрі», – зазначив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

«В Гояні Артем був надзвичайно близьким до «золота», але звання чемпіону світу випливло з рук. Але я вірю, що ця висота не залишиться для нашого провідного важкоатлета неподоланною», – додав головний олімпієць країни. 

Переможець місяця, в свою чергу, подякував усім, хто доклав зусиль до його перемоги, в першу чергу, своїм особистим наставникам – Віталію Шведову та Віктору Романчуку, які були відзначені як найкращі тренери місяця, що минув.

«Щойно я прилетів з Гояна, державний тренер нашої збірної повідомив, що НОК обрав мене найкращим спортсменом листопада. Чесно кажучи, на такий прийом навіть не розраховував! Дякую за відзнаку – надалі працюватиму над тим, щоб піднімати планку. Вже незабаром – після відпочинку – розпочну підготовку до наступного чемпіонату світу, під час якого в вересні 2010 року розриватимуться ліцензії на Лондон-2012», – розповів найкращий спортсмен листопада.

«Приємно відчувати підтримку Національного олімпійського комітету. Пам’ятаю, в далекому 1998-му році, коли Артему було 18, НОК призначив йому стипендію, яка на тому етапі стала суттєвою допомогою майбутньому олімпійцю й призеру чемпіонатів світу», – зазначив особистий тренер Артема Удачіна Віталій Шведов.

Нагадаємо, що НОК України з листопада 2005 року щомісяця визначає найкращого спортсмена, а починаючи з січня 2008 року вшановує і найкращого тренера.

Наприкінці року Національний олімпійський комітет визначатиме найкращого спортсмена і тренера року.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.