Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1960
0

Олексія Шелеста дискваліфіковано на 2 роки

Український атлет пропустить Оліпіаду-2012

Олексія Шелеста дискваліфіковано на 2 роки

На засіданні виконавчого комітету Федерації легкої атлетики України було прийнято рішення про дискваліфікацію Олексія Шелеста за вживання заборонених препаратів.

У пробі українського ходока Олексія Шелеста, яка була взята міжнародною лабораторією18 жовтня 2009 року під час змагань у Сканцорішіате, було виявлено заборонену речовину карфедон.

На засіданні виконкому ФЛАУ було розглянуто пояснювальну записку атлета і заслухано Олексія  особисто особливо скрупульозно, оскільки випадків вживання карфедону в спортивній ходьбі практично не зустрічається. На жаль, наведені Олексієм аргументи про порушення організації роботи пунктів харчування на трасі в Італії, не можуть слугувати пом’якшувальним фактором у прийнятті рішення. Це може слугувати лише черговим застереженням ходокам та марафонцям про те, що до організації свого харчування під час змагань вони повинні ставитися ще більш уважно і прискіпливо.  

Виконком ФЛАУ прийняв рішення про дискваліфікацію Шелеста терміном на 2 роки з 12.11.2009 до 11.11.2011 року згідно правилу 40.2

Олексій Шелест учасник 2-ох Олімпійських Ігор в Сіднеї та Пекіні. На минулому чемпіонаті світу українець фінішував 16-им в спортивній ходьбі на 50км з результатом 3:54:03, що є особистим рекордом спортсмена.

Виконком разом з Олексієм обговорили подальшу можливість продовження спортивної кар’єри атлета і можливість продовження його кар’єри на тренерській роботі, зважаючи на вік атлета (майбутнього року Олексієві виповниться 37 років). За правилами ІААФ атлет не має права брати участь у будь-яких змаганнях протягом 2 років, а за рішенням МОКу він не зможе виступати на Олімпіаді 2012 року в Лондоні.

Федерація легкої атлетики України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18 апреля 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Европы 2024

Кубок Европы 2024 по соккеру (Socca) разыграют 22 команды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.