Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1157
0

Висота «Бескидської Планки»

Дмитро Дем’янюк піднявся на третю сходинку п’єдесталу Туру Моравії зі стрибків у висоту

Висота «Бескидської Планки»

У чеському місті Трінец закінчилися другі змагання Туру Моравії зі стрибків у висоту «Бескидська планка», де Дмитро Дем’янюк піднявся на третю сходинку п’єдесталу.

Незважаючи на попередні заяви та перестороги особистого лікаря щодо вірусного інфекційного захворювання, на сектор жіночих змагань вийшла чинна чемпіонка світу Бланка Влашич. Перший свій зимовий старт хорватка закінчила в статусі лідера світового сезону та нової рекордсменки турніру в Трінеці. Влашич була одноосібною фавориткою в жіночій компанії стрибунок і довела свій статус стрибком на 2 м 01 см. Далі Бланка підняла планку на позначку 2 м 03 см і в другій спробі була дуже близькою до подолання цієї висоти, але поки що 203см атлетці не підкорилися… Втім, усі свої попередні висоти (184, 190, 194, 198 см) хорватська прима долала безпомилково з першої спроби.

«За вікном лишень січень, тому я дуже задоволена власним результатом сьогодні, - сказала Бланка після старту. -  Тим паче, що я почуваюся дещо втомленою від важких зимових тренувань. До того ж минулого тижня я примудрилася підхопити застуду, боротьба з якою також позначилася на моєму самопочутті сьогодні. Нинішньої зими мені б хотілося побити особистий рекорд для закритих приміщень, який поки що складає 2 м 05 см. От якщо я взимку не підніму планку особистого рекорду бодай на сантиметр, тоді я точно буду розчарована.»

На другій позиції в жіночих змаганнях фінішувала американка Чанті Ховард з результатом 192 см, на третьому місці – польська стрибунка Каміла Степанюк – 1 м 90 см.

У змаганнях чоловіків брав участь єдиний представник України на цьому турнірі. Екс-лідер світового сезону, котрий має в своєму активі стрибок на 2 м 31 см нинішньої зими, почав змагання з висоти 2 м 15 см, подолавши її впевнено з першої спроби. Далі 2 м 19 см, 2.23 – також з першого підходу.

Росіянин Іван Ухов (чинний лідер світового сезону та рекордсмен турніру) з позначки 2 м 23 см тільки почав свої змагання.

На позначці 2 м 27 см в секторі залишилися тільки 5 учасників. Американець Дасті Йонас та Іван Ухов перелетіли через планку з першої спроби. Дмитро – з другої. Ярослав Баба – з третьої.

Саме вони продовжували боротьбу на позначці 2 м 30 см. Американець та росіянин знову з першого заходу без проблем звилися над планкою. Дем’янюк в другій та третій спробі був дуже близький до подолання цієї висоти, але планка невблаганно падала долі. Не взяв 2.30 і чех Ярослав Баба. У підсумку з показником 227 см львів’янин Дмитро Дем’янюк посів третю позицію, вигравши у господаря змагань за спробами.

Далі планку підняли на висоту 2 м 32 см і Дасті Йонас почав помилятися. Ухов же знову поклав висоту до кишені з першої спроби. Однак американець впевнено здолав планку з третього заходу, встановивши свій особистий рекорд для закритих приміщень.

Наступна позначка - 2 м 34 см. На сантиметр вища рекорду турніру, встановленого тут Іваном Уховим минулого року. Йонасу висота не підкорилася. А Іван Ухов з другої спроби встановлює новий рекорд змагань «Бескидська планка» і стає переможцем турніру. Логічно, що потім росіянин замовив 2.38 – висоту, що на один сантиметр перевищувала б нинішній найкращий результат сезону, але планка Ухову так і не підкорилася.

До речі, зала у Трінеці, де відбувалися змагання, налічувала 2 тисячі глядачів. Квитки на змагання були продані за кілька днів до початку турніру…

uaf.org.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду
Бокс | 29 марта 2024, 01:57 0
Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду

Карл Фроч прокомментировал поведение Тайсона перед боем против Александра Усика

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.