Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1490
0

Два золота України на Глобал Арені

У Стокгольмі відбулися змагання зимової серії Гран-Прі ІААФ

Два золота України на Глобал Арені

Віктор Кузнецов, котрий і до цього старту був лідером світового сезону в чоловічих стрибках у довжину, виграв змагання, покращивши свій попередній показник нинішньої зими на 4 сантиметри. Тепер броварчанин очолює світовий топ лист з результатом 7 м 09 см. Втім, до кваліфікаційного нормативу відбору на зимовий чемпіонат світу в Досі Віктору не вистачає ще одного сантиметра. Киянин Андрій Макарчев цей норматив має з минулого року, але, вочевидь, на досягненому зупинятися не збирається. В секторі стокгольмської Глобал Арени Андрій фінішував другим з результатом 7 м 96 см. Нагадаємо, що Макарчев став переможцем змагань «Русская зима», приземлившись на позначці 8 м 04 см. Це і дотепер є другим результатом сезону в світі.

Так само на другій позиції світового топ-листа стрибунів у довжину знаходиться український багатоборець Олексій Касьянов (на фото). Срібний призер минулорічного зимового чемпіонату Європи в стокгольмському манежі брав участь у своєрідному триборстві: стрибок у довжину, біг на 60 метрів з бар’єрами та біг 400 метрів. Набравши у підсумку 2690 очок, запоріжанин переміг чинного чемпіона світу з чоловічого десятиборства американця Трея Харді (2661 очко) та бронзового призера Берлінського чемпіонату світу Алєксандра Погорєлова (2538 очок). За видами Касьянов показав наступні результати: довжина – 7 м 51 см, 60 м з бар’єрами – 8.18 с, 400 м – 49.97 с.

Месерет Дефар вчергове не вистачило крапельки везіння, щоб встановити свій черговий світовий рекорд, тепер вже на дистанції 5000 м. Пробігши 25 кіл по манежу за 14:24.79, Дефар поступилася своєму ж власному світовому досягненню для закритих приміщень майже чотирма десятими секунди. Нагадаю, що чотири дні тому в Штутгарті ефіопській стаєрці не вистачило семи десятих секунди для поновлення світового рекорду на дистанції 3000 метрів.

Новий найкращий результат сезону в світі було встановлено ще на двох середніх дистанціях. Ефіопка Калкідан Езахене пробігла 1500 метрів за 4:03.28 с, а кенієць Августін Чоге очолив світовий топ-лист з бігу на 3000 метрів серед чоловіків – 7:31.75.

Лідер світового зимового сезону з бігу на 800 метрів серед чоловіків цього разу поступився чинному чемпіонові світу в закритих приміщеннях на цій дистанції суданцю Абубакеру Какі, проте вчергове виграв у Ахмеда Ісмаїла. Результати трійки призерів: 1:46.29 – 1:46:51 – 1:46.75.

Олімпійський чемпіон Дайрон Роблес не відчув навіть найменшої конкуренції з боку своїх суперників з бігу на 60 метрів з бар’єрами. Однієї сотої секунди кубинець не дотягнув до свого ж найкращого результату сезону в світі, закінчивши біг за 7.49 с. Бронзового призера пекінської олімпіади Девіда Олівера було дискваліфіковано за фальстарт.

Одразу чотири атлети приземлилися за позначкою 17 метрів в секторі для стрибків потрійним серед чоловіків. Олімпійський чемпіон Афін та рекордсмен світу в закритих приміщеннях Крістіан Олссон, схоже має серйозні наміри щодо свого спортивного майбутнього. Повернувшись в легку атлетику після багатьох травм та операцій швед фінішував другим у стокгольмському секторі з результатом 17 м 07 см. Призер чемпіонату світу в Берліні кубинець Алєксіс Каппелло виграв турнір, приземлившись на позначці 17 м 23 см. Його співвітчизник і лідер світового сезону Девід Джиральт був третім – 17.07. Чемпіон світу британець Філліпс Айдоу відмірив своїм стрибком рівно 17 метрів і посів четверте місце.    

Лідер світового сезону та чемпіонка світу Бланка Власич знову була неперевершеною в секторі для стрибків у висоту серед жінок. Втім, цього разу хорватка порадувала вдалим результатом лише на позначці 2 м 01 см. Наступну висоту 2.04 Бланка не взяла.

uaf.org.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Призовые сборной Украины, ультиматум Ротаня, Зинченко спас болельщика
Другие виды | 28 марта 2024, 07:00 0
Призовые сборной Украины, ультиматум Ротаня, Зинченко спас болельщика

Главные новости за 27 марта на Sport.ua

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.